Buurthuis

Activiteiten in het buurtcentrum

Het buurtcentrum van Hulst is de ruggengraat van het welzijnswerk in het dorp. Alles lijkt steeds weer samen te komen in het buurtcentrum. Mensen ontmoeten elkaar in het buurtcentrum en er worden met regelmaat een grote verscheidenheid aan activiteiten georganiseerd.

Wat gebeurt er zoal in het buurtcentrum van Hulst?

Koffie en thee

Van maandag tot en met vrijdag wordt er om 11 uur koffie en thee geschonken in het buurtcentrum. Iedereen is welkom om een kopje te nuttigen en gezellig te praten

Kom gezellig binnen en maak een praatje met andere bewoners. Er komen ouderen van dagen, maar ook vluchtelingen uit het asielzoekerscentrum in Hulst. Deze mensen willen graag Nederlanders ontmoeten en hun Nederlands oefenen. Het koffie en theemoment in het buurtcentrum is hiervoor een goede plek.

Koffie en thee kost 20 cent. Dit is om de kosten te dekken. U krijgt er dan een lekker koekje bij.

Bingo

Elke donderdagavond is er een bingoavond. Dit wordt georganiseerd door de activiteitencommissie. Het begin om 20 uur stipt. Voor die tijd dient u dus uw bingokaarten te hebben gekocht, want precies om 20 uur wordt het eerste nummer getrokken.Leovegas

Een bingokaart kost 2,50 euro. Er zijn leuke prijzen te winnen. Eventuele winst wordt besteed aan het buurtcentrum en het organiseren van de activiteiten.

Diner

Van maandag tot en met vrijdag wordt er om 18 uur een avondmaaltijd geserveerd. Deze maaltijd is speciaal bedoeld voor mensen die alleen zijn en voor mensen die weinig geld te besteden hebben.

De maaltijd kost 2 euro. Er is keuze uit vlees of vegetarisch. Er wordt soms varkensvlees geserveerd. Voor de mensen die geen varkensvlees eten, is er dan een vegetarische optie.

Voor mensen die weinig geld te besteden hebben en elke maand weer moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, kan deze maaltijd gratis worden aangeboden. Neem hiervoor contact op met de activiteitencommissie. Zij zullen dit voor u regelen en u met liefde een gratis maaltijd aanbieden.

Huiswerkbegeleiding

Voor kinderen van 10 tot 18 jaar is er eens per week huiswerkbegeleiding. Je dient je hiervoor in te schrijven bij huiswerkbegeleiding@welzijnhulst.nl. De begeleiding wordt georganiseerd door enkele jongeren en jongvolwassenen uit Hulst.

De begeleiding vindt plaats op dinsdag om 16 tot 18 uur.

Yogalessen

Elke woensdagavond om 20 uur is er een yogales, georganiseerd door Truus van Veen. Je kosten hiervan zijn 5 euro per les. Je dient je wel even op te geven bij Truus wanneer je van plan bent te komen.

Klaverjassen

Hulst kent een actieve groep personen in klaverjassen. Vanzelfsprekend ontmoeten deze mensen elkaar eens per week. Op vrijdagavond is het klaverjasavond. Deze wordt georganiseerd door de klaverjasvereniging De Vergeten Kaart. Het zijn fanatieke spelers. Iedereen is welkom, maar er zijn verschillende klassen waarin je kunt spelen.

Ben je nieuw en onervaren in het klaverjassen? Dan kunnen de kneepjes van dit spel je worden aangeleerd.

Andere activiteiten

Er zijn ook verschillende activiteiten die onregelmatig worden georganiseerd in het buurthuis. Houdt hiervoor de agenda in de gaten. Denk bijvoorbeeld aan een knutselmiddag, een uitje, disco’s, feesten, vergaderingen en creatieve middagen.

Tijdens speciale gelegenheden worden er ook speciale activiteiten in het buurthuis georganiseerd. Bijvoorbeeld wanneer het Nederlands elftal voetbalt, tijdens de Olympische Spelen, carnaval en tijdens Koningsdag.

Posted on